Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Asunto: Novosti

  • 1
2020-12-05 13:41:25
_james para Todos
Jedan post o tome šta se dešava sa Sokkerom. Neke promjene su se već desile, Fleš će biti zamijenjen do kraja godine, a procjenjuju da novi Sokker, s velikim promjenama, stiže za 2 sezone (na ljeto).

Ovo je rekapitulacija, sve dosadašnje i buduće vijesti možete čitati ovdje.

Napomena: Svi Fleš elementi će biti zamijenjeni novom tehnologijom na novoj temi, a na staroj temi prosto uklonjeni (neće više postojati tu).


Uvedene promjene

Novi prikaz stadiona (bez Fleša). Implementiran samo na novoj temi (plavoj).

Prijateljske u međusezoni. Prijateljske u nedjelju (sedmice 15 i 0). Ne zakazujte arkadne za te dane. Arkadne se mogu poništiti, čisto da ne gubite vrijeme s adminima.

Prodaja igrača moguća tek 28 dana nakon kupovine. Nije garantovano da će igrač htjeti da ode nakon tog perioda, i dalje postoje random faktori.

Arkadni mečevi više ne pomažu da igrač bude voljan da napusti klub.

Sređen bag s prvim juniorskim ligama, kako bi prve lige imale tačno 8 timova. Ako se odjavite u prvoj ligi, prijaviti se možete samo na nižem nivou. Niži rangovi i dalje haos.


Hitne promjene
Promjene koje bi trebale da dođu prije nove godine.

2D prikazivač u drugoj tehnologiji (HTML umjesto Fleša). Trebao bi da izgleda skoro identično trenutnom 2D-u, gotov do kraja godine.

Novi editor taktika, također u novoj tehnologiji (već u fazi testiranja). Bit će ubrzo implementiran, samo na novoj temi (plavoj).


Velike promjene koje su najavljene, uz glavne stavke
Ove promjene su najavljene za 2 sezone (~34 sedmice), nije uklesano u kamenu, ne uzimajte zdravo za gotovo.

Novi kod. Ono što nećemo da vidimo, ali olakšava posao programerima.

Novi dizajn (Slika 1). Moderniji dizajn sa svijetlom i tamnom temom. Neke stranice će biti izbačene, a uvedene nove (konferencijska sala i nadzorni tab).

Skraćeno trajanje sezone na 13 sedmica (Slika 2).

Pripremne (warm-up) utakmice. Trenutno rješenje, prijateljske u međusezoni (Slika 2).

Novi ligaški sistem. 12 timova po ligi, 2 ligaške utakmice sedmično, + 1 kup/prijateljska, 3 ukupno (Slika 2).

Dvije vrste kup takmičenja. Pored glavnog kupa, "liga kup," gdje će učestvovati ekipe iz nižih rangova ako ispadnu iz glavnog kupa (Slika 2).

Kvalifikacije će biti dvomeč (Slika 2).

Novi trening sistem (Slika 3). 4 trening grupe, svaka grupa trenira jedan skil. Trening maksimalno 10 igrača raspoređenih u pomenute grupe. Grupe mogu biti prazne. Odabranih 10 igrača dobivaju slabiji trening čak i ako ne igraju.

Novi 3D prikazivač. Ovo je poseban posao, vjerovatno će biti uveden ranije.


Promjene koje dolaze nakon implementacije novog sistema
Lista stvari koje su mi trenutno na pameti.

Promjena ligaškog rasporeda (bez dvomeča na sredini sezone).

Unaprjeđenje editora taktika.

Arkadnih mečevi neće biti faktor u iskustvu igrača i ranku timova.

Mogućnost da korisnici prave teme za Sokker.

Klasična Sokker tema (za nostalgičare).


Izgled novog Sokkera (tamna tema):


Slika 1.


Novi raspored:


Slika 2.


Novi trening sistem (detaljnije):


Slika 3.

Glavni (napredni) trening će se odvijati u 4 grupe (GK, DEF, MID, ATT). Za svaku od pozicija birate vještinu za trening. Svaka grupa može da trenira istu vještinu.

Maksimalno 10 igrača može biti na glavnom trening (max 10 i za trening brzine, još ne znamo za staminu). Svakom od tih igrača birate poziciju, a preko pozicije trening. Pozicije imaju svoje maksimume, GK-2, DEF-10, MID-10, ATT-6. Ne morate imati igrače u svakoj grupi za trening.

Igraču koji su odabrani za napredni trening dobivaju trening bez igranja (slabijeg intenziteta). Da bi pojačali trening moraju igrati u toku sedmice na poziciji koja im je određena u trening planu. Igranje na drugoj poziciji se ne računa, i ne remeti trening. Jedna oficijelna tekma je dovoljna da igrač dobije dobar trening, dvije oficijelne igrača dovode do maksimuma.

Igrači koji nisu među 10 odabranih moraju odigrati jednu tekmu da bi dobili generalni trening za datu sedmicu.

Cifre (špekulacije, za lakše razumjevanje):
- Napredni trening bez igranja (osnova) ~ 60%;
- Oficijelni meč (dodatak) ~ +30%;
- Prijateljski meč (dodatak) ~ +15%.
2020-12-06 08:42:27
ja sam vec izgubio zelju za ovim sokerom ali eto odrzavam tim :D mozda se posvetim kad dodju te promjene. mozda i opet uplatim plus opet tamo na ljeto :D

ps hvala na svim ovim informacijama :)
(editado)
2020-12-06 13:13:06
Razumljivo, i nije Sokker nešto dobra igrica :)
Super je ako navučeš prijatelja ili člana porodice. Dobra "treća stvar," nešto zajedničko, tema za razgovor.

Kad je u pitanju gameplay, meni je najbitnije da srede ME, ali te teme se još nisu dotakli. Ali eto, nakon što uvedu velike promjene, uložit će pare i u reklamiranje, pa će sigurno biti zanimljivije s više korisnika uz novi, fleksibilniji trening sistem.

2020-12-06 13:34:06
jesam li dobro shvatio? vezano za trening.. moci cu da recimo od tih 10 igraca koje odaberem glavne da treniram u isto vrijeme i 2 3 defa i 2 3 mida recimo? isti skil da im dizem?

jer ja sad treniram recimo MID i imam par njih sa izrazito losim skilom tehnike i sad bih volio nekih napadaca koji isto ima teh slabiju da njega oznacim da im ide trening i onda nema veze je li on igrao na mid nalog ili att kao sto sada moramo da vodimo racuna o tome da igra na jedan isti nalog.. nadam se da me razumijes :D
2020-12-06 15:47:12
Uvijek će trening biti podijeljen na 4 grupe (slika 3). Svaka grupa može trenirat različite skilove, ili isti skil. Možeš istovremeno trenirat miks, recimo, 2 golmana(brzina), 3 defa(odbrana), 3 mida(play) i 2 napadača(brzina također). Ili samo 10 midova(play), ne moraš sve pozicije (grupe) koristit u treningu.

Nisu potpuno razradili sistem, ali MISLIM da će se igraču na trening dodavati samo minte koje je igrao na trening poziciji. To sam napisao gore, ali zapravo nije još odlučeno. Moguće je da će uzimati u proračun minutažu na poziciji na kojoj je igrač skupio najviše minuta.

Ima vremena dok ovo uvedu (vjerovatno 2 sezone), planiram napraviti upute za trening kad sve definišu.
2020-12-31 11:50:03
_james para _james
Dnevnik razvoja 37: Zamjena Fleša

Danas uvodimo zamjene za Fleš. Moguće je da ćete danas i sutra naići na probleme s pristupom igri, ali imajte nade da neće biti takvih komplikacija. Također je moguće da će se pojaviti novi bagovi - uz zamjenu Fleša, primjenjujemo veliku nadogradnju koda igre koji će biti osnova za razvoj u budućnosti. Ovaj put neće biti novih opcija, ali kod igre je nanovo ispisan na mnogim mjestima, pa mogući bagovi mogu biti vezani za razne dijelove igre, ne samo za Fleš zamjene.

Šta se mijenja danas?
• 2D prikazivač mečeva (retro verzija) - postojeći 2D je ispisan u HTML tehnologiji. Ono što je bitno, ovaj prikazivač bi trebao da radi i na mobilnim uređajima;
• Editor taktika (osnovna verzija, bez opcije za kopiranje - to ćemo dodati uskoro);
• Lica igrača (s trenutnim dizajnom, ne s novim);
• Lijevi meni kao prva opcija - premještamo meni na lijevu stranu. Ovo je u skladu s novim izgledom stranice, i vjerujemo da je dobro vrijeme da korisnici počnu koristiti lijevi meni, da bi prelaz na novi izgled bio što lakši.

Upitnik u vezi zamjene dijagrama - i dalje imamo neke tehničke probleme, moguće ih je uvesti malo kasnije.
Također postoji bitna informacija - Blokada Fleša je planirana za 12. januar na preglednicima, ne za danas. Tako da ako bude problema i dalje imamo par dana za doradu.
U vezi novog 3D prikazivača - skoro je spreman, ali i dalje postoje neki elementi koje treba popraviti. Odlučili smo da ga uvedemo malo kasnije, nadamo se u roku od 2-3 sedmice.
2021-01-01 12:04:30
_james para _james
Sokker je ažuriran.

Ako nema navigacije, odaberite default skin ovdje, i ako treba osvježite koji put i ponovo se ulogujte.
2021-02-04 13:31:35
_james para _james
Česta pritužba na novi plejer je da se ne vide imena igrača. Trebate pritisnuti "N" na tastaturi da se aktivira prikaz imena igrača koji je u kontaktu s loptom. Ovo je trenutno rješenje.
2021-02-05 19:45:54
ja taj problem nemam :D nisam mec pogledao ko zna od kad nazalost :''D

mene nervira sto nema ,,old theme,, sve ostalo je manje bitno :D
2021-02-05 23:35:24
Ma već su to popravili, pa i da gledaš ne bi imao problem :)

Uskoro će biti anketa o tome kako treba da izgleda retro skin koji planiraju da prave, bila su dva zelena skina, pa da znaju tačno šta hoćemo. Javit ću kad bude.
Stranica će dosta da se izmjeni, pa ne znam na šta će to da liči, ali eto, barem se trude :)
  • 1